OM STÅPADDLA SVERIGE

Ståpaddlas främsta fokus är att erbjuda utbildning, träning och inspiration inom SUP. Organisationen har aktivt arbetat med utveckling av SUP sedan aktivitetens inträde som etablerad vattensport. Förutom att utveckla bräd- och paddlingsteknik, öka medvetandet kring säkerhet, så är organisationens mål att bredda och definiera sporten. Med fristående menas att organisationen Ståpaddla är obunden till förbund eller sammanslutningar. På samma gång finns Ståpaddla tillsammans med Svenska SUP Certifikatet som support för de föreningar, klubbar och förbund som aktivt vill utvecklas inom SUP. Samarbetet med olika aktörer inom sjösäkerhet och miljö är även det en fundamental och betydelsefull del i arbetet.

Ståpaddla på Youtube
Ståpaddla på Facebook
Ståpaddla på Instagram
Ståpaddla blogg

Ståpaddla är den svenska översättningen av Stand Up Paddling. Även kallat SUP. I Sverige lanserades ståpaddling som ett av Språkrådets Nyord 2015.

Besök även Board Yoga Sweden om ni vill veta mer om SUP-yoga

Pontus Ny

Brädsportare i grunden med windsurfing som inkörsport tidigt 80-tal. Kört och tävlat aktivt som junior i de flesta olika brädklasser. Uppvuxen med paddling i kanadensare. Senare även kajak och downwind i surfski. Första gången på SUP 2008. Functional Paddling Instructor. Huvudinstruktör hos Svenska SUP Certifikatet. Författare till boken "Ståpaddla! Turpaddling på SUP". Arbetar också som designer och produktutvecklare, Industrial Designer MFA. Fokuserar gärna på områden inom ergonomi och biomekanik. Längdskidor som favoritsport under den kalla säsongen.

Ståpaddlas manifest:

  • Alla olika grenar inom SUP är lika mycket värda och lika viktiga. Samtliga gynnar utvecklingen av sporten som helhet.
  • På vattnet och på land samspelar vi och respekterar alla övriga aktörer och följer de spelregler som finns.
  • Som de flesta andra sporter är SUP under ständig utveckling. Vi är öppna, nyfikna och bemöter nya idéer med stort intresse och respekt.
  • Vi värnar om naturen och miljön som vi paddlar och surfar i.